Nici wędliniarskie biało-czerwone bawełniane (240C) 100g





Opis
Nici wędliniarskie biało-czerwone bawełniane (240C) 100g
Naturalne materiały, z których wykonane są nici, pozwalają bowiem na obróbkę cieplną mięsa, aż do 240°C, bez zmiany jego aromatu i smaku! Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu możesz je wykorzystać np. do zawieszenia mięs na haku bez żadnych obaw o ich pęknięcie. Ze względu na neutralny kolor nici te przydadzą się nie tylko w Twojej kuchni!
- Nici do wiązania domowych mięs i wędlin - niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych m.in. szynek oraz rolad.
- Wytrzymałość termiczna do 240°C - nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
- Wytrzymała na pęknięcia - solidna biało-czerwona, wykonana z wytrzymałego materiału nić pozwala zawiesić mięso na haku np. do wysuszenia czy dojrzewania, bez obaw, że spadnie.
- Nie tylko do wędliniarstwa - nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.
- Wystarczy na długo - 55 metrów nici wystarczy Ci na przygotowanie wielu smakowitych potraw. Wygodna szpula sprawi, że nić zawsze będzie przechowywana w porządku, bez ryzyka poplątania.
Wymiary :
- 2 mm
- Długość 55 m