Pirosiarczyn potasu - 10g





Opis
Pirosiarczyn potasu - 10g
Potrzebujesz produktu idealnego do stabilizacji win, soków i moszczów owocowych oraz płukania sprzętu winiarskiego lub piwowarskiego? To 10 g opakowanie pirosiarczynu potasu będzie idealnym wyborem!
- Do płukania sprzętu winiarskiego i piwowarskiego - zapewnia idealną czystość sprzętów wykorzystywanych podczas fermentacji.
- Do stabilizacji soków i moszczów owocowych - zapobiega rozwojowi bakterii, pleśni i dzikich drożdży.
- Do stabilizacji win -zabezpiecza przed utlenieniem, stabilizuje barwę i klarowność win.
- Do zatrzymania fermentacji - dodatek pirosiarczynu skutecznie niszczy komórki drożdży, stosowany może być jako stoper fermentacji.
- Bezpieczny dla zdrowia - pirosiarczyn potasu jest powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym, winiarskim i piwowarskim. Stosowany zgodnie z instrukcją jest w pełni bezpieczny.
Stosowany do gotowych win, zatrzymuje fermentację, stabilizuje barwę oraz klarowność.
Składniki: pirosiarczyn potasu